פוקו

כל מה שרצית לדעת על פוקו:
פּוּקוּ או קובוס וארדון (בכתיב לועזי: Puku, שם מדעי: Kobus vardonii) היא אנטילופה אפריקנית בינונית החיה באזורי ערבות לחים בזמביה וברפובליקה הדמוקרטית של קונגו.
תחומים לאזור אגן הניקוז של הזמבזי ויובליו הראשיים, למעט מספר כיסים מבודדים כגון עמק רוקואה בדרום טנזניה.
בשמורת לואנגה שבזמביה הפוקו היא האנטילופה הנפוצה ביותר לאחר האימפלה.
גובהו של פוקו בוגר הינו כ-100 ס"מ ומשקלו כ-90 ק"ג.
צבע פרוותו של הפוקו הוא חום חולי, באזור שיפולי הבטן צבעו חום בהיר יותר.
פרוותו גסה יותר מאשר הפרווה של האימפלה.
לזכר זוג קרניים באורך של 50 ס"מ כל קרן.
הקרניים חרוצות תלמים מעוצבות בעיקול בצורת לירה (נבל קדום).
את הפוקו ניתן למצוא באופן בלעדי באזורי ערבות ביצתיים ליד מקורות מים בהם הוא אוכל עשב.
הפוקו חברותיים ופעילים בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
כאשר הפוקו מבוהל הוא משמיע קול שריקה צווחני.
נקבות הפוקו חיות בעדרים של עד 20 פרטים.
בעונה הגשומה המתחילה בחודש נובמבר עד חודש פברואר לערך מתאחדים מספר עדרים לעדר אחד של עד כ-50 פרטים וזאת כדי להגביר את ביטחונם.
הזכרים השולטים על טריטוריה מסוימת עליה הם מגנים כנגד פלישת זכרים אחרים.
לעתים קרובות אפשר לראות זכרים אלה עם כתם כהה על צווארם מגינים על הטריטוריה שלהם.
הזכרים משתדלים לשכנע את הנקבות להישאר בשטח הטריטוריה שלהם זמן ארוך ככל האפשר.
תקופת ההתרבות של הפוקו אינה קבועה.
תקופת ההיריון נמשכת בין 8-7.
5 חודשים, אורך חייו בין 12-10 שנים.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד ולאייפון! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ פותר התשחצים

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפוקו:
מינים קרובים לסיכון
צבאי סוף
בעלי חיים בסוואנה האפריקנית