תזונת ימי הביניים

כל מה שרצית לדעת על תזונת ימי הביניים:
מטבח ימי הביניים הוא מונח המתאר את נוהגי האכילה, המאכלים ומוצרי המזון הבסיסיים ואופני הכנת המזון באירופה ובמזרח התיכון בימי הביניים – התקופה שנהוג לתחום אותה בדרך כלל בין נפילתה של האימפריה הרומית (המאה ה-5) ועד תחילתה של תקופת הרנסאנס (המאה ה-16).
מדובר, אמנם, בתקופה ממושכת ובשטחים נרחבים, אולם בשל המאפיינים הדומים של תקופה זו, ובייחוד צורת השלטון הפיאודלית שהתפתחה באירופה והמסחר המועט באופן יחסי לתקופת האימפריה הרומית ותקופת הרנסאנס, ניתן למצוא מאפייני דמיון רבים על אף השוני שבין המטבחים השונים שהתפתחו ברחבי אירופה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לתזונת ימי הביניים:
מטבח ימי הביניים
כלכלה
חברה ותרבות בימי הביניים
מטבחי אירופה