אוכל ומזון נפאלי


כל מה שרצית לדעת על אוכל ומזון נפאלי:
למרות שנפאל סמוכה להודו ולסין ההשפעה מהמדינות השכנות היא מינורית בלבד.
אף על פי שבכל מסעדה כמעט ניתן למצוא מנת 'טאלי נפאלי' מומלץ מאד להתרחק משעועיות שאינן התרככו דיין, לחמים נעים ובצקיים, ומרקים המורכבים משאריות.
כמו כן ניתן למצוא ברחבי נפאל מרכיבים רבים מאד מהמטבח ההודי- המנה הפופלאית ביותר היא ה-'טאלי'- צלחת עשויה ממתחת עם כמה שקעים לאורז, לדאל (רוטב שעועית), רטבי יוגורט, סמוסה-בצק במילוי תפוח אדמה.
המנה מוגשת לרוב עם צ'פאטי- פיתה הודית דקה מקמח לבן.
תבשיל נפאלי נפוץ מאוד נקרא דהאל בהאט טאראקארי – תערובת של מרקעדשים, אורז וירקות.
מבחינת משקאות מקובל מאד משקה הלאסי- משקה יוגורט הודי מרענן,רצוילהימנע משתיית הבירה מקומית, או צ'אנג- המופק מאורז או שעורה ושמרים בדומה לסאקההיפני- משקה מאד משתן בו נוהגיםלהלעיט אורחים- לכן רצוי להימנע משתייתו טרם נסיעות ארוכות.
בנפאל נפוצות יותר לתיירים מסעדות טיבטיות בהם ניתן למצוא סוגי מנות שונות-Sha Balep- לחם ממולא עם בשר מתובל, לעיתים גם מטוגן בשמן עמוקkorkun Balep לחם שטוחMomos - סוג של כופתה מאודה.
Thenthuk –מרק עם אטריות וירקות מאכל נפוץ בקרב נזיריםShab Tra – בשר מוקפץ עם גזר צ'ילי וג'ינג'רTsam-thuk מרק ירקות המוגש עם גבינת יטי (נקבת היאק)דרה סי – תבשיל אורז בחמאה, מעורבב עם צימוקים, דרומא (שורש דמוי), תמרים ואגוזיםKhapsey -עוגיות טיבטיות המוגשות בעיקר בחתונות[1][2]אוחזר מתוך "https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=טיוטה:אוכל_ומזון_נפאלי&oldid=22127574"
נלקח מויקיפדיה

-ערך זה הוא טיוטה, יתכן ואינו שלם.