אומיטה


כל מה שרצית לדעת על אומיטה:
אוּמִיטַה (מספרדית: Humita, ר' Humitas) מעין לביבה העשויה מעיסת תירס, ומבושלת או נאפת עטופה בעלי התירס.
האומיטה היא מאכל ילידי-אמריקאי מהתקופה הפרה-היספנית, ומאכל מסורתי בארגנטינה, בוליביה, צ'ילה, אקוודור ופרו.
האומיטות נפוצות במדינות שונות באמריקה הלטינית, אך מקורן אינו יודע.
המונח "Humita" מגיע משפת הקצ'ואה, שפת אימפרית האינקה, אשר השתרעה מאקוודור בצפון ועד ארגנטינה וצ'ילה בדרום.
גרסאות של המאכל נקראות גם טמלה ואיאקה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאומיטה:
המטבח הארגנטינאי
המטבח הפרואני
המטבח הצ'יליאני
אמריקה הלטינית: מטבחים
תירס