אופציה דיגיטלית


כל מה שרצית לדעת על אופציה דיגיטלית:
אופציה דיגיטלית או אופציה בינארית היא אופציה אקזוטית.
אופציה זו היא כלי פיננסי המתייחד בכך שהוא מבטיח לרוכש אחוז תשואה קבוע מראש, ולפיכך מבטל את משמעות המרחק בין שער ביצוע העסקה לשער הפקיעה.
כמו כן, באופציה דיגיטלית לרוב אין לרוכש אפשרות למכור את האופציה טרם פקיעתה.
גובה ההשקעה באופציה דיגיטלית, יחד עם גובה התשואה התאורטית במקרה של השקעה מוצלחת, נקבעים לרוב על ידי המשקיע כנגזרים של פוזיציה או השקעה גדולה יותר בכיוון הפוך למגמת האופציה הדיגיטלית הנרכשת.
ישנם שני סוגים של אופציות דיגיטליות: אופציה דיגיטאלית אמריקאית ואופציה דיגיטאלית אירופאית.
אופציה דיגיטאלית אמריקאית משמע שהאופציה יכולה להתממש/לפקוע בכל תקופת חייה של האופציה עד לסיום תקופת האופציה, ואילו אופציה דיגיטאלית אירופאית משמע מימוש/פקיעת האופציה תהיה רק ביום סיום תקופת חייה של האופציה.
האופציה הנפוצה יותר היא האופציה האמריקאית.
אופציה דיגטלית היא כלי עתיר סיכון ותשואה, המשמש על פי רוב לגידור סיכונים.
למשל, סוחר שעלול להיפגע מירידת שער הדולר מול הליש"ט – ירכוש אופציה דיגיטלית שתבטיח לו תשואה שתקטין את הנזק או ההפסד שייגרמו לו במקרה שאכן ייחלש הדולר מול הליש"ט מתחת לשער מסוים.
השם אופציה בינארית נובע מכך שלאופציה שתי תוצאות אפשריות: רווח (לפי התשואה הקבועה מראש) או הפסד (סכום ההשקעה יורד לטמיון).
בין המדינות השונות קיימת מחלוקת רגולטורית האם מדובר בהימורים לכל דבר, או שמא במכשיר פיננסי.
כפועל יוצא, סוגי הרישיונות הנדרשים מהסוחרים משתנים בין מדינה למדינה.
כך למשל הממשל באי מאן רואה במסחר באופציות הללו כהימורים לכל דבר ולכן החברות מפוקחות על ידי רשות ההימורים המקומית, בעוד הממשל הקפריסאי רואה באופציות מכשיר פיננסי וככזה מפוקח על ידי Cysec, הרשות לניירות ערך בקפריסין‏.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאופציה דיגיטלית:
אופציות