אלרגיה למזון


כל מה שרצית לדעת על אלרגיה למזון:
אלרגיה למזון היא תגובה חיסונית שלילית לחלבון במזון.
‏‏
תגובות אלו נבדלות מתגובות אחרות שליליות למזון, כגון אי סבילות למזון, תגובות תרופתיות , ותגובות בתיווך רעלן.
‏ החלבון במזון הוא המרכיב האלרגי הנפוץ ביותר.
סוגים אלו של אלרגיות מתרחשים כאשר המערכת החיסונית של הגוף מזהה בטעות חלבון כמזיק.
חלבונים מסוימים (או חלקים מחלבונים) עמידים לעיכול, ואלה שאינם מתפרקים בתהליך העיכול מתויגים על ידי E אימונוגלובולין (IgE).
תגים אלה מטעים את המערכת החיסונית ועל כן היא מגיבה כאילו החלבון הוא פולש.
לאחר מכן המערכת החיסונית מתנהגת כאילו האורגניזם (האדם) נמצא תחת התקפה, ושולחת תאי דם לבנים להתקפה, מה שמעורר תגובה אלרגית.
תגובות אלו יכולות להיות ממתונות עד חמורות.
תגובות אלרגיות כוללות דלקת עור, מצוקה במערכת העיכול, צפצופים בדרכי הנשימה, ובמקרים קיצוניים, תגובה קשה המכונה אנפילקטית ואף מוות.
אלה דורשים התערבות חירום מיידית.
במקרה של תגובה אלרגית, תרופות מסוימות עשויות למנוע, למזער או לטפל בתגובה לחלבון, אך אין לה מרפא.
טיפול באלרגיה כולל גם טיפול חיסוני או הימנעות, שבה האדם האלרגי נמנע מכל צורה של מגע עם המזון אליו הוא אלרגי.
‏ אנשים שאובחנו עם אלרגיה למזון עלולים לשאת זריקות של אפינפרין כגון האפיפן, לענוד תכשיטי התראה רפואיים בצורות שונות, או לפתח תוכנית פעולה לשעת חירום, בהתאם להוראות הרופא המטפל שלהם.
היקף התופעה, במיוחד עבור אנשים צעירים, הופך את הנושא למשמעותי בתחום בריאות הציבור.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאלרגיה למזון:
אלרגיות למזון