אמנטל


כל מה שרצית לדעת על אמנטל:
אמנטל (גרמנית: Emmentaler) היא גבינה קשה שמקורה בשווייץ.
בצפון אמריקה, באוסטרליה ובניו זילנד מכונה גבינה זו גבינה שווייצרית, אולם שם זה אינו מדויק, כיוון שקיימות גבינות שווייצריות שאינן אמנטל.
אמנטל במקור הגיעה מעמק אמה המצוי בקנטון ברן שבשווייץ.
בניגוד לגבינות אחרות הכינוי "אמנטל" לא קיבל בלעדיות בחוק ולכן קיימות גבינות אמנטל ממקומות אחרים בעולם.
גבינות מצרפת, הולנד ומגרמניה נפוצות במיוחד.
אפילו פינלנד היא יצואן של גבינת אמנטל.
בישראל מיוצרת גבינה דומה המשווקת בשם המסחרי "טל העמק".
שם זה שומר על הדמיון לצליל השם המקורי ועל מותג "עמק".
אמנטל היא גבינה צהובה, קשה באופן בינוני, המאופיינת בחורים גדולים.
לגבינה טעם פיקנטי אך לא באופן מאוד בולט.
שלושה סוגי בקטריות משמשים לייצור הגבינה: Streptococcus, Lactobacillus וכן Propionibacter shermani.
בשלב המאוחר של ייצור הגבינה צורכת הבקטריה Propionibacter shermani את החומצה הלקטית המופרשת על ידי בקטריות אחרות ומשחררת פחמן דו-חמצני, אשר יוצר באיטיות את הבועות מהן ייווצרו החורים.
הגבינה שכיחה במאכלים בארצות הברית ובאירופה, שם היא משמשת בכריכים.
בעת בישול, שמים את הגבינה על גבי גרטנים ומכניסים לתנור על מנת להמיס את הגבינה וכך להזהיב את המנה ולהפכה לפריכה.
הגבינה גם משמשת לפונדו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאמנטל:
גבינות שווייצריות
המטבח השווייצרי