אמפנדה


כל מה שרצית לדעת על אמפנדה:
אמפנדה (מספרדית: Empanada) היא מאכל בצק ממולא ואפוי שמקורו בגליסיה, ספרד.
בגליסיה מכינים אמפנדות מבצק הממולא בדג בקלה או בבשר עוף.
מקור השם הוא בפועל הספרדי Empanadar, שפירושו "לעטוף בלחם" או "לכרוך".
בשל ריבוי של מהגרים ספרדים מחבל גליסיה המאכל נהיה פופולרי מאוד באמריקה הלטינית, בעיקר בארגנטינה שם הוא נפוץ במיוחד.

אמפנדה ארגנטינאית

משערים שמקור האמפנדה ממאפי בצק שהוכנו על ידי המורים, שכבשו את ספרד במשך מאות שנים.
קיימים מאכלים מזרחיים בסגנון דומה, בהם בורקס (טורקיה) וסמבוסק (עיראק).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאמפנדה:
המטבח הספרדי
המטבח הארגנטינאי
המטבח המקסיקני
אמריקה הלטינית: מטבחים
מאפים
מתאבנים