כל מה שרצית לדעת על אניס:
כַּמְנוֹן האניס (שם מדעי: Pimpinella anisum) או כַּמְנוֹן ירוק, לעתים קרובות רק אָניס (אנגלית: anise, צרפתית: anis vert, יוונית: אָנִיסוֹן, ערבית: ينسون יַנְסוּן), הוא צמח תבלין ממשפחת הסוככיים, אשר גדל בר במזרח אגן הים התיכון ובדרום-מערב אסיה.
הכמנון נקרא בתלמוד "אכרוע".
כמנון האניס הוא צמח עשבוני חד-שנתי אשר גדל לגובה של מטר.
עלי האניס בקרבת בסיס הצמח פשוטים, באורך 2-3 ס"מ; בעוד שעלים גבוהים יותר מנוצים ומחולקים למספר עלעלים.
פרחי כמנון האניס לבנים, בקוטר 3 מילימטר, ומופקים בתפרחת צפופה.
הפרי מלבני ויבש, באורך 3-5 מ"מ.
לפירות האניס שימוש נרחב ברפואה הקדומה והטבעונית; ובבישול והכנת משקאות, ובכלל זאת ערק, ראקי, אוזו, ואבסינת.
הצמח משמש למאכל זחלים של חלק מסוגי הפרפראים, במיוחד עשיים.
בנוסף משמשים "תמצית אניס" או "שמן אניס" לייצור של ממתקי ליקריץ.