אצסולפאם-K


כל מה שרצית לדעת על אצסולפאם-K:
אצסולפאם האשלגן המכונה גם אצסולפאם-K או Ace-K‏ (K הוא סימנו של היסוד אשלגן) הוא ממתיק מלאכותי נטול ערך תזונתי.
באיחוד האירופי הוא מכונה E950 וכך הוא מצוין על תוויות התכולה של מוצרי מזון המכילים אותו.
האצסולפאם-K נתגלה בטעות בשנת 1967 על ידי הכימאי הגרמני קרל קלאוס שעבד ב Hoechst AG (כיום "נוטרינובה").
מבחינת מבנהו הכימי, החומר הוא המלח האשלגני של 6-מתיל-1.
2.
3-אוקסיתיאזין-4(3H)-ון 2,2-דיאוקסיד.
בטמפרטורת החדר זו אבקה לבנה גבישית שנוסחתה C4H4KNO4S.
אצסולפאם-K מתוק פי 200 מסוכרוז (הסוכר השולחני הנפוץ), בדומה לאספרטיים.
סכרין מתוק יותר ממנו וכמו האצסולפאם-K ניחן גם הוא בטעם לוואי מריר.
חברת המזון קראפט רשמה פטנט על השימוש בנתרן פרולאט להסוואת טעם לוואי זה.
לרוב מעורב אצסולפאם-K עם ממתיקים מלאכותיים אחרים כסוכרלוז ואספרטיים, על מנת לתת טעם כולל דמוי סוכר שבו כל ממתיק מאזן את טעמי הלוואי של הממתיקים האחרים.
בניגוד לאספרטיים, אצסולפאם-K אינו מתפרק בחום הבישול והאפייה ועמיד בתנאי חומציות ובסיסיות מתונים.
בשל תכונה זו רווח השימוש בו (בשילוב ממתיקים נוספים, כאמור) במוצרים אפויים ובמשקאות קלים מוגזים.
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאצסולפאם-K:
תוספי מזון
תחליפי סוכר