כל מה שרצית לדעת על אצסולפאם-K:
אצסולפאם האשלגן המכונה גם אצסולפאם-K או Ace-K (K הוא סימנו של היסוד אשלגן) הוא ממתיק מלאכותי נטול ערך תזונתי.
באיחוד האירופי הוא מכונה E950 וכך הוא מצוין על תוויות התכולה של מוצרי מזון המכילים אותו.
האצסולפאם-K נתגלה בטעות בשנת 1967 על ידי הכימאי הגרמני קרל קלאוס שעבד ב Hoechst AG (כיום "נוטרינובה").
מבחינת מבנהו הכימי, החומר הוא המלח האשלגני של 6-מתיל-1.
2.
3-אוקסיתיאזין-4(3H)-ון 2,2-דיאוקסיד.
בטמפרטורת החדר זו אבקה לבנה גבישית שנוסחתה C4H4KNO4S.
אצסולפאם-K מתוק פי 200 מסוכרוז (הסוכר השולחני הנפוץ), בדומה לאספרטיים.
סכרין מתוק יותר ממנו וכמו האצסולפאם-K ניחן גם הוא בטעם לוואי מריר.
חברת המזון קראפט רשמה פטנט על השימוש בנתרן פרולאט להסוואת טעם לוואי זה.
לרוב מעורב אצסולפאם-K עם ממתיקים מלאכותיים אחרים כסוכרלוז ואספרטיים, על מנת לתת טעם כולל דמוי סוכר שבו כל ממתיק מאזן את טעמי הלוואי של הממתיקים האחרים.
בניגוד לאספרטיים, אצסולפאם-K אינו מתפרק בחום הבישול והאפייה ועמיד בתנאי חומציות ובסיסיות מתונים.
בשל תכונה זו רווח השימוש בו (בשילוב ממתיקים נוספים, כאמור) במוצרים אפויים ובמשקאות קלים מוגזים.
נלקח מויקיפדיה