אריזת מזון


כל מה שרצית לדעת על אריזת מזון:
אריזת מזון היא חתימתו של המזון על מנת להגן עליו מפני שינויים (שעלולים להיגרם על ידי גורמים כימיים, ביולוגיים ואחרים).
האריזה בדרך כלל גם מציגה פרטים על המזון, כמו ערכים תזונתיים.
ניתן לחלק את הסוגיות העיקריות הקשורות לאריזת מזון לשש:הכלת כל פרטי המזון (בשקית נייר או פלסטיק; בקופסאות פח, פלסטיק או קרטון).
הגנה על המזון.
תקשורת: פרטים על המזון בתוך האריזה, ובכלל זאת פרטים תזונתיים, פרטים על כשרות וכו'.
שימושיות: האריזה אמורה להיות שימושית לצרכן ולקמעונאי; לעתים (למשל בארוחות טלוויזיה) האריזה משמשת גם ככלי לחימום בתנור מיקרוגל וגם ככלי הגשה.
שמירה על איכות הסביבה והימנעות משימוש באריזות רבות יתר על המידה או בחומרים שאינם מתכלים.
סוגיות בטיחות: כך שהאריזה לא תפגע במזון בתוכה (על ידי הפרשת חומרים רעילים), או להפך.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאריזת מזון:
קצרמר מזון
מזון
אריזה