באבל אנד סקוויק


כל מה שרצית לדעת על
באבל אנד סקוויק
:
בַּ‏‏‏אבֵּ‏ל אֵנְד סְקְוִויק (באנגלית: Bubble and squeak, נקראת לעתים רק באבל או באבלס) היא מאכל מהמטבח הבריטי, לביבה המטוגנת משאריות של ירקות.
הלביבה המסורתית מבוססת על שאריות מצלי יום ראשון.
מילולית משמעות השם היא "לבעבע ולחרוק" או "בועה וחריקה".
השם מתייחס למראה ולצליל בעת הטיגון‏.
הלביבה מכונה באזורים מסוימים גם "bubble and scrape" – "לבעבע ולקרצף" או "בועה וקירצוף".
מרכיביה העיקריים של הלביבה הם תפוחי אדמה וכרוב אך יש המוסיפים גזר, אפונה, כרוב ניצנים וירקות אחרים.
בעבר נהגו להוסיף גם את הבשר שנותר מהצלי למרכיבי הלביבה, כיום מקובלת יותר לביבה צמחונית.
להכנת הלביבה קוצצים את הירקות המבושלים ואת הבשר (אם מוסיפים אותו) ומטגנים במחבת עם מחית תפוחי אדמה, עד שהתערובת משחימה משני צידיה.
מסורתית היא מוגשת עם בשר קר שנותר מצלי יום ראשון ומחמצים.
באבל אנד סקוויק מוגשת לעתים כחלק מארוחת בוקר אנגלית.
בבריטניה משווקות גרסאות מוכנות של המאכל, קפוא או בקופסת שימורים.
בסלנג הקוקני המחורז של לונדון, בו מחליפים מילים קיימות בביטויים המתחרזים עמן, הביטוי "באבל אנד סקוייק" משמש ככינוי ליוונים.
כיון שהמילה האנגלית Greek (יווני) מתחרזת עם "באבל אנד סקוויק".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ל
באבל אנד סקוויק
:
המטבח הבריטי
לביבות