בדיקות נסיגה


כל מה שרצית לדעת על בדיקות נסיגה:
בדיקות נסיגה (וגם בדיקות רגרסיה) הן בדיקות המבוצעות על מנת להשוות יכולות וביצועים בין גרסאות של אותה תוכנה, ובפרט כל סוג של בדיקות תוכנה שמטרתם למצוא באגים חדשים בתוכנה, או רגרסיה פונקציונאליות קיימת או לא קיימת של תוכנה אחרי שינוי, כמו שיפור הוספה או שינוי בתצורה.
מטרת בדיקות הנסיגה היא לוודא כי כל תפקודי התוכנה ויכולותיה לא נפגעו כתוצאה ממעבר מגרסאות העבר לגרסה הנוכחית.
במסגרת בדיקות הנסיגה מתבצעת בדיקה המוכיחה שהשינויים שהוכנסו לתוכנה עונים על הדרישה שבגינה הוכנסו.
לאחר מכן מתבצעת סדרת בדיקות המבקשת להוכיח שאוסף דרישות קודמות עדיין מקבל מענה בתוכנה.
אחת המטרות הבולטות לביצוע בדיקות נסיגה היא לקבוע האם השינוי האחרון שנעשה בתוכנה משפיע על החלקים האחרים בה.
שיטות נפוצות בבדיקות רגרסיה הן הרצה חוזרת של בדיקות שבוצעו בעבר, והשוואה האם ישנם שינויים בהתנהגות התוכנה והאם תקלות שהתגלו מחדש הן תקלות שהיו ידועות בגרסאות קודמות.
בדיקות רגרסיה יכולות לשמש לבדיקות יכולת של התוכנה פשוט על ידי בחירה באופן שיטתי של מינימום תסריטי בדיקה, שבמידה מספקת יכסה אזור קוד מסוים שבו בוצע השינוי בגרסת התוכנה הנבדקת.
היקף הבדיקות המתבצעות במסגרת בדיקות נסיגה יכול לנוע מבדיקות תוכנה, הנערכות על ידי אנשי הבטחת איכות ומכסות דרישות של מערכת שלמה, ועד לבדיקות יחידה, בהן מוודא המתכנת כי שינוי בקוד של יחידה בודדת אינו פוגע בדרישות קודמות שלה.
תאורטית, יש להריץ את כל תסריטי הבדיקה הקיימים עבור כל גרסת תוכנה, על מנת לוודא כי לא חלה נסיגה בהתנהגות התוכנה או בביצועיה.
אבל למעשה, ניתן לצמצם את כמות הבדיקות על ידי ניהול תהליך בדיקות מונחה סיכונים ועל ידי ניתוח השינויים הכלולים בגרסה האחרונה והשפעתם על רכיבים ותהליכים שונים בתוכנה הנבדקת.
עם זאת, צמצום כזה כרוך בסיכון מסוים להחמצת נסיגה קיימת בתפקוד התוכנה (בשל השפעות בלתי צפויות של השינויים).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבדיקות נסיגה:
בדיקות תוכנה