בוקה גרני


כל מה שרצית לדעת על בוקה גרני:
בּוּקֵה גַרְנִי או בּוּקֵה גַארְנִי (מצרפתית: bouquet garni – "זר עשבי תיבול") הוא תבלין במטבח הצרפתי המורכב מצרור עשבי תבלין המאוגדים יחד וקשורים יחד (בעבר נעשה שימוש בעלה כרישה על מנת לקשור את אגד התבלינים), כך ניתן לעשות שימוש בהם במהלך הבישול, ולהוציא אותם מהתבשיל בקלות בסופו.
בזר עשבי תיבול משתמשים להכנת מרקים, צירים, תבשילים שונים ונזידים.
לרוב, זר עשבי התיבול כולל פטרוזיליה, טימין, עלה דפנה, ולעתים גם בזיליקום, עירית, רוזמרין, טרגון, פלפל שחור ותמכה.
לעתים הזר כולל גם ירקות כגון: כרישה, גזר, סלרי, בצל ושורש פטרוזיליה.
הזר נקשר באמצעות חבל או באמצעות עלה כרישה, ולעתים הזר מוכנס לתוך רשת או בד, כאשר הבד נקשר ומונח בתוך התבשיל.
בין המאכלים הידועים מהמטבח הצרפתי העושים שימוש בזר זה הם ביף בורגיניון, פוט-או-פה ובויאבז.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבוקה גרני:
תערובת תבלינים
המטבח הצרפתי