בטטה


כל מה שרצית לדעת על בטטה:
בטטה (שם מדעי: Ipomoea batatas) הוא שמו העממי של לפופית נאכלת, מין בסוג לפופית במשפחת החבלבליים.
הבטטה מהווה ירק שורש חשוב למאכל ולמספוא.
שורשיה מתאפיינים בחלקי שורש גדולים מעובים המשמשים לאגירה ועשירים בעמילן וסוכר.
הבטטה נפוצה בארצות טרופיות וסובטרופיות.
מבחינה בוטנית, רחוקה הבטטה מתפוח האדמה (Solanum tuberosum), על אף המראה הדומה.

בטטה (טריה)

ערך תזונתי ל-100 גרם

מים
77.
28 ג'

קלוריות
86 קק"ל

חלבונים
1.
57 ג'

פחמימות
20.
12 ג'

פחמימות זמינות
4.
2 ג'

שומן
0.
05 ג'

כולסטרול
0 מ"ג

ויטמינים

ויטמין A
709 מק"ג

ויטמין B1
0.
078 מ"ג

ויטמין B2
0.
061 מ"ג

ויטמין B3
0.
557 מ"ג

ויטמין C
2.
4 מ"ג

ברזל
0.
61 מ"ג

סידן
30 מ"ג

נתרן
55 מ"ג

סיבים תזונתיים
3 ג'

מקור: משרד החקלאות האמריקני

תפרחת ועלי צמח הבטטה

שלושה זני בטטות באינדונזיה

שדה בטטה

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבטטה:
חבלבליים
ירקות