בצק כרוך


כל מה שרצית לדעת על בצק כרוך:
בצק כרוך, הוא מעין בצק עלים שיש בתוכו שמרים.
מבצק כרוך מכינים עוגות שמרים מסוג קראנץ ומאפים אישיים מסוג דנייש (מהמילה דנמרק, שם הומצא המאפה).
בצק קרואסון נעשה אף הוא בשיטה של בצק כרוך.
אבל ההבדל המרכזי בינו ובין דנייש הוא שהקואסון אוורירי יותר, ופחות עשיר ורך מהדייניש.
בהכנת בצק כרוך יוצרים בצק שמרים בסיסי לתוכו מחדירים את השומן.
את השומן מקפלים לתוך הבצק.
והבצק עוטף את השומן.
ככל שמקפלים יותר את הבצק פעמים בבצק יהיו יותר שכבות.
בצק כרוך נחשב לבצק אריסטוקראטי, ומאפים שנעשים ממנו כהלכה נמנים עם אצולת המאפים.
באופן מסורתי השומן בו משתמשים הוא חמאה, אבל כיום ברוב רובם של המאפיות המתועשות (זאת אומרת ברוב רובם של "בתי המאפה" והסופרמרקטים שבהם לא נאמר אחרת) משתמשים במרגרינה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבצק כרוך:
בצקים