בצק שמרים


כל מה שרצית לדעת על בצק שמרים:
בצק שמרים (בצרפתית: Pâte à pain) הוא בצק משמש לשם הכנת מאפים רבים, כגון לחמים שונים, פיצה ועוד.
כל מוצרי בצק השמרים דורשים התפחה מבוקרת לשם התעוררות השמרים לפני אפייתם.
בצק השמרים לרידוד בו משתמשים בתחום המגדנאות מכונה בשפה המקצועית "יסודי 20%" (כדי להעיד על אחוז החמאה או מרגרינה לקיפול מתוך הבצק) או "פלוּנדר".
הוא משמש להכנת דנישים, קרואסונים, "עוגת שושנים", "רוגעלך" וכדומה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבצק שמרים:
בצקים