ברוקולי


כל מה שרצית לדעת על ברוקולי:
ברוקולי (שם מדעי: Brassica oleracea Italica) הוא זן של כרוב הבר.
לברוקולי יש ראשי פרחים בצבע ירוק כהה, המסודרים בצורה דמוית-עץ על גבי ענפים שנובטים מגבעול עבה ואכיל.
אזור הפרחים הגדול מוקף בעלים ירוקים.
במראהו דומה הצמח לכרובית.
את הברוקולי מגדלים באזורים קרירים, בשל חוסר יכולתו לפרוח באקלים קיצי חם.
עונות זריעתו הן סתיו וחורף.
הברוקולי הוא בעל ערך תזונתי גבוה.
בישול נעשה באמצעות טכניקות פשוטות, בעיקר הרתחה או אידוי, ניתן לאכול תפרחות של צמח טרי גם ללא בישול.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לברוקולי:
מצליבים
ירקות