בשר כבוש


כל מה שרצית לדעת על בשר כבוש:
בשר כבוש או קורנביף (באנגלית: Corned beef) הוא מאכל נפוץ במטבח האמריקאי.
מאכל זה מורכב מבשר שעובר כבישה.
שמו של המאכל בלעזית "קורנביף" – "קורן" הוא "חלקיק קטן" מתייחס לגרגרי המלח או הסלפטר המשמש בהחמצה, ו"ביף" – בשר בקר – מתייחס לסוג הבשר.
מקורו של המאכל באירלנד, והוא מוזכר בכתובים כבר במסמכים מהמאה ה-12.
‏ המאכל הגיע לארצות הברית ולקנדה עם המהגרים האירים, והפך למאכל פופולרי בארצות אלה, המסמל את מטבחן המקומי, כאשר המאכל נאכל בעיקר ביום פטריק הקדוש.
מקורו של המנהג לאכול את המאכל ביום זה, בסוף המאה ה-19.
תושבי אירלנד נהגו לאכול ביום פטריק הקדוש צלי בשר חזיר.
מאחר שבשר זה היה יקר בארצות הברית, ובשל מעמדם הכלכלי הנמוך של המהגרים, הם החליפו את בשר החזיר בבשר בקר, ובישול המאכל הושפע מהמטבח היהודי של המהגרים היהודים אשר גרו בשכנות.
בארצות הברית נאכל הבשר הכבוש בארוחות מזנון ומוגש במעדניות כחלק מסנדוויץ' רובן.
באנגליה נהוג לאכול בשר כבוש הנמכר בקופסאות שימורים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבשר כבוש:
מאכלי בשר
חמוצים
המטבח האמריקאי
המטבח האירי
המטבח האנגלי