בשר נא


כל מה שרצית לדעת על בשר נא:
בשר נא הוא כל רקמת שריר מן החי המשמשת למאכל מבלי שתעבור עיבוד כלשהו, מלבד חיתוך או קיצוץ.
בשר נא משמש במגוון של מאכלים, המפורסמים שבהם הם סטייק טרטר וסושי.
בשר נא חייב להיאכל טרי מאוד, שאם לא כן רבה הסכנה לקלקול.
בשל כך, צריכת מאכלי בשר נא הייתה נדירה יחסית לאורך ההיסטוריה, בשל הסיכון הגדול להימצאות פתוגניות באוכל.
יחד עם זאת, אצל האינואיטים אכילת בשר נא הייתה נפוצה, ככל הנראה בשל טמפרטורת הסביבה הנמוכה שמונעת את קלקול הבשר.
גם במטבח היפני נפוצים מאוד מאכלי בשר נא – כולם מדגים או פירות ים.
כיום צריכת הבשר הנא בטוחה יחסית, בשל קיומם של אמצעי קירור מודרניים ותנאים סניטריים נאותים, אך גם אמצעים אלו אינם מונעים לחלוטין את הסכנה שבצריכת בשר נא.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.

מקור: https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=בשר_נא&oldid=16500662
קטגוריות: קצרמר מזוןמאכלי בשרבשר נאקטגוריה מוסתרת: קצרמר – כל הערכים

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבשר נא:
קצרמר מזון
מאכלי בשר
בשר נא