גהי


כל מה שרצית לדעת על גהי:
גהי (ghee- נהגה 'גִי') היא חמאה מזוקקת הנמצאת בשימוש במטבח ההודי, המכילה פחות מוצקי חלב ביחס לחמאה רגילה.
כדי להכין גהי מתיכים חמאה רגילה (בלי להביאה לרתיחה), מסירים את הקצף הנוצר מעל פני הנוזל, ומקררים אותו.
החמאה נפרדת לחומר צלול וחומר עכור.
החומר הצלול הוא הגהי.
חמאה מזוקקת לאחר קירורהגהי עמידה הרבה יותר מחמאה רגילה וניתכת ב-24 מעלות צלזיוס.
כך ניתן לשמר שומן מן החי לאורך זמן ללא צורך בקירור.
מלבד השימוש בגהי כמזון, היא משמשת באיור ודה כטיפול תרופתי באמצעות גהי מומסת המשמשת טיפות לאף.
חמאה מזוקקת מצויה גם במטבחים אחרים בעולם, תחת שם שונה.
במטבח התימני והערבי, נקראת חמאה זו סאמנה.
במטבח האתיופי, חמאה זו נקראת ניטֵר קיבֵה.
בכל המטבחים השימוש בחמאה המזוקקת דומה לאופן השימוש של המטבח ההודי, למעט שימושים ייחודיים האופייניים למטבח הספציפי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגהי:
קצרמר מזון
מוצרי חלב
חמאה
המטבח ההודי