גלידה באר שבע


כל מה שרצית לדעת על גלידה באר שבע:
גלידה באר שבע היא רשת גלידריות ישראלית שראשיתה בגלידריה בבאר שבע.

הסניף הראשון של גלידה באר שבע בעיר העתיקה בבאר שבע

הגלידריה "גלידה באר שבע" הוקמה ב-1950‏‏ בעיר העתיקה בבאר שבע, ברחוב הדסה, על ידי יוליה רוטנברג.
‏ רוטנברג, ילידת פולין, היגרה לווינה והחלה לעסוק שם במסעדנות, אך עברה לאחר מכן לעסוק בייצור גלידה.
עם קום המדינה עלתה לישראל והשתקעה בבאר שבע.
‏ את "גלידה באר שבע" הקימה כשברשותה שתי מכונות לייצור גלידה.
העסק הוקם בבית ישן שהוסב למפעל קטן לגלידה ולחנות.
הגלידה הוכנה משמנת אמיתית, ונמכרה בחמישה טעמים בסיסיים.
‏ הגלידריה הייתה פופולרית, והייתה תחנת עצירה ידועה בדרך דרומה לאילת.

בשנות ה-90 החליטה רוטנברג להפוך אותה לרשת סניפים.
‏ בשנת 2005 נפטרה רוטנברג, שנהגה לפקוד את הגלידריה עד פטירתה בגיל 93.
‏ את העסק ירשו נכדיה של רוטנברג, עודד ואליענה בר.
‏ כיום משמש עודד בר המנכ"ל והבעלים של הרשת,‏‏ שמונה את הסניפים הבאים: שישה סניפים בבאר שבע וסניפים בחיפה, ברמת אביב, בפתח תקוה, בחולון, בירושלים, בפצאל ובאשקלון.

הגלידות שנמכרות בגלידריות הרשת מיוצרות בשני מפעלים, בבאר שבע ובקריית גת.
הגלידות המיוצרות נטולות חומרים משמרים, חומרים מייצבים או צבעי מאכל.

נכון ל-2012, חונכת הרשת קונספט חדש בחנויותיה: סניפים שנבנים כמודל מוקטן של הסניף הראשון בבאר שבע, שבהם מיוצרת הגלידה במטבח פתוח למול הלקוחות.
‏ החנויות הן בגדלים של 20-70 מ"ר.


נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגלידה באר שבע:
באר שבע: תרבות
גלידריות
מותגי גלידה