געפילטע פיש


כל מה שרצית לדעת על געפילטע פיש:
געפילטע פיש (נהגה "גֶפִילטֶה פיש"; מיידיש: דג ממולא) הוא קציצת דג טחון, לרוב קרפיון, הנפוצה בעיקר בקרב יהדות אשכנז ומזרח אירופה.
את הגעפילטע פיש נהוג לאכול בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה ופסח, אולם יש האוכלים אותו בכל ימות השנה.
טעמו יכול להיות מתקתק (לפי מנהג יהודי אוקראינה רוסיה ופולין), או פיקנטי מתובל עם מלח ופלפל (לפי מנהג יהודי גרמניה, הונגריה וליטא).
כן נוהגים להגיש את הגעפילטע פיש בצירוף ציר הדגים, תפוחי אדמה, חזרת, גזר ויין לבן.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגעפילטע פיש:
המטבח היהודי
מילים וביטויים ביידיש
מאכלי דגים
מאכלי שבת