גריבען


כל מה שרצית לדעת על גריבען:
גריבען או גריוולעך (מיידיש), ובעברית גלדי שומן, הוא מאכל מהמטבח האשכנזי, העשוי מעור עוף או אווז ובצל מטוגנים עד פריכות ושחומים, שנותרים לאחר הכנת שמאלץ.
מאכל זה שימש כתחליף כשר לבייקון.
הוא נאכל כפי שהוא ומשמש גם כמילוי לעוף, לעתים כחלק מתערובת קוגל אטריות‏ וכן כתוספת שמעטרת מאכלים שונים כגון כבד קצוץ וכוסמת.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגריבען:
המטבח היהודי
בשר עוף
מילים וביטויים ביידיש