דבאייל


כל מה שרצית לדעת על דבאייל:
דְבַ‏איֶ‏יל (ידוע גם כמקלוני חומוס) הוא חטיף חומוס צפון-אפריקני מטוגן מלוח וחריף המבוסס על חומוס ותבלינים.
מרכיבי הדבאייל הם גרגרי חומוס שהושרו במים, מלח, פלפל חריף, אבקת פלפל שחור ותבלינים שונים.
תהליך ההכנה כולל ערבוב החומרים ליצירת עיסה, יצירת מקלונים דקים בצורת "חוטים" (בדרך כלל באמצעות מכונה לטחינת בשר) וטיגונם בשמן עמוק.
בשנות החמישים והשישים שווק הדבאייל בשווקים בישראל על ידי רוכלים שהיו מכינים אותו במקום בעזרת מטחנת בשר ידנית שמתחתיה סיר טיגון המונח על פרימוס.
בשנות השבעים פחתה בצורה ניכרת הפופולריות שלו עם שווקם של החטיפים התעשייתיים דוגמת הביסלי.
כיום משווק הדבאייל באריזות אטומות או במשקל ברשתות השווק, בקיוסקים ובחנויות התבלינים.
בתקופה בה היה הדבאייל פופולרי נהגו הרוכלים בשוק להצהיר בפני קהל הקונים כי הדבאייל הוכן מחומוס בלבד בקריאה "דבאייל אוריגינל", זאת מאחר שנודע כי חלק מהרוכלים שהכינו את הדבאייל נהגו להוסיף לעיסה גם קמח חיטה במטרה להוזיל עלות ההכנה.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.
מקור: https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=דבאייל&oldid=15583969קטגוריות: קצרמר מזוןהמטבח הערביהמטבח הצפון-אפריקאיחטיפיםקטגוריה מוסתרת: קצרמר – כל הערכים
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לדבאייל:
קצרמר מזון
המטבח הערבי
המטבח הצפון-אפריקאי
חטיפים