דבש ענבים


כל מה שרצית לדעת על דבש ענבים:
דבש ענבים, אשר מכונה בימינו, בערבית, "דבס", הוא מאכל ממותק העשוי מתירוש ענבים מורתח.
הוא היה מוכר בארץ ישראל עוד לפני הכיבוש הערבי במאה ה-7.
בתקופות קדומות הוא היה מאכל שכיח באזור הר חרמון ובלבנון.
בספרות הערבית של תקופת ימי הביניים היה ה"דבס" שם תואר כללי לדבש הפירות אך בעיקר לדבש תמרים.
החל מסוף התקופה הממלוכית בארץ ישראל, במאה ה-16, מטעי התמרים נעלמו מהנוף החקלאי של ארץ ישראל.
וכך הדבס, שכונה בו דבש הענבים, היה למאכל של תושבי הארץ.
בחקיקה של האסלאם נאסרה שתיית היין וכך, התעורר הצורך במציאת תחליף, העשוי אף הוא מענבים, אך לא נכלל בהגדרה של יין.
דבש ענבים הייתה לתחליף הולם לכך ‏‏‏.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לדבש ענבים:
מזון
המטבח הים תיכוני