האיחוד האירופי


כל מה שרצית לדעת על האיחוד האירופי:
האיחוד האירופי הוא התאגדות של 28 מדינות באירופה, בעלת מאפיינים של מדינת-על אחת, כגון פרלמנט, חוקים, כלכלה משותפת, מטבע אחיד בחלק מן המדינות החברות באיחוד (האירו) וסממני ריבונות נוספים.
מקורו של האיחוד האירופי בארגון לשיתוף פעולה בין-מדינתי שנוסד לאחר מלחמת העולם השנייה במטרה לשקם את אירופה ההרוסה וזרועת הקרבות ולמנוע מלחמות נוספות ביבשת.
ראשיתו בהכרזת רובר שומאן, שר החוץ הצרפתי, על הקמת קהילת הפחם והפלדה, והזמנתו את (מערב) גרמניה ומדינות אירופיות נוספות להצטרף.
המשכו באמנת רומא, 1957, שייסדה שוק משותף.
אט אט צבר הארגון עוצמה כלכלית ומדינית ובהסכמת המדינות החברות הרחיב את סמכויותיו ואת מספר המדינות המשתתפות בו.
בראשיתו הוא נקרא "השוק האירופי המשותף", לאחר מכן "הקהילה האירופית", ולבסוף – עם חתימת אמנת מאסטריכט ב-1992 – "האיחוד האירופי".
האיחוד האירופי יצר שוק אחד ללא גבולות פנימיים.
האיחוד שואף למימוש עיקרון "ארבע החירויות" (The four freedoms), המעוגן בחוק האירופי, של התנועה החופשית של אנשים, סחורות, הון ושירותים ללא תשלום מכס וללא הגבלת סכומי הכסף המועברים ממדינה למדינה בעסקאות כלכליות.
כלכלת האיחוד האירופי גדולה מכלכלתן של כל אחת ממדינות העולם.
אילו היה האיחוד האירופי נחשב למדינה אחת, הוא היה מדורג במקום השלישי בעולם מבחינת גודל אוכלוסייתו (505,665,739 נפש, נכון לשנת 2014), ובמקום השביעי מבחינת שטחו (4,381,376 קמ"ר).
המטבע הרשמי של האיחוד האירופי הוא האירו, אשר משמש כיום כהילך חוקי ב-19 מ-28 מדינות האיחוד, ובהמשך צפויות רוב המדינות לאמצו רשמית‏.
בשנת 2012 זכה האיחוד האירופי בפרס נובל לשלום.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להאיחוד האירופי:
האיחוד האירופי
האיחוד האירופי: כלכלה
זוכי פרס נובל לשלום