המטבח האתיופי


כל מה שרצית לדעת על המטבח האתיופי:
המטבח האתיופי הוא המטבח העממי המסורתי הנפוץ באתיופיה.
המנה הפופולרית ביותר במטבח האתיופי היא הוואט (ወጥ), תבשיל ירקות, קטניות או בשר (לרוב בשר כבש, בקר או עוף) המתובל בנדיבות.
ארוחה מסורתית טיפוסית מן המטבח האתיופי כוללת לרוב יותר תבשילי ירקות מאשר מנות בשריות.
הוואט מוגש על גבי אינג'רה, לחם שטוח גדול, שקוטרו 50 ס"מ ואשר עשוי מקמח טף.
באופן מסורתי נהוג לאכול את הארוחה באמצעות הידיים, על ידי קריעת פיסות מהאינג'רה אליהן אוספים את יתר המטעמים; לעתים נדירות נעשה שימוש בסכו"ם במטבח האתיופי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להמטבח האתיופי:
אתיופיה: תרבות
המטבח האתיופי
קצרמר מזון