המטבח הים-תיכוני


כל מה שרצית לדעת על המטבח הים-תיכוני:
המטבח הים תיכוני הוא המטבח של אזורים מסביב לים התיכון.
מדינות הים התיכון השפיעו זו על זו במהלך השנים כך שהבישול התפתח בכיוון של עקרונות משותפים.
המטבח הים-תיכוני מאופיין בגמישותו, מגוון הירקות והשוני לפי אזורים.
האזור היה ונשאר דומיננטי בגידול עזים וכבשים.
מנות דגים נפוצות ביותר, אף על פי שרוב הדגים מיובאים בגלל הגבלות דיג.
פירות ים גם הם מרכיב חשוב במטבח הים-תיכוני.
שמן זית מופק מעצי זית הגדלים בישראל, יוון, טורקיה, איטליה, פורטוגל, ספרד ומדינות נוספות סביב הים התיכון.
השמן מהווה תוספת מיוחדת לטעם האוכל.
לפי האמונה הרווחת, מרכיבי המטבח, במיוחד שמן הזית, הם תורמים עיקריים לאריכות חייהם של תושבי אזור הים התיכון.
ברביקיו או בשר גריל, פיתה ופלאפל פופולריים ביותר באזורים המזרחיים של המטבח.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להמטבח הים-תיכוני:
המטבח הים תיכוני