הנדסת מזון


כל מה שרצית לדעת על הנדסת מזון:
הנדסת מזון מתייחסת להנדסה של מרכיבי ייצור ועיבוד מזון.
הנדסת מזון כוללת גם יישום של עקרונות של הנדסה חקלאית והנדסה כימית על רכיבי מזון.
יש לציין שהנדסה גנטית של צמחים ובעלי חיים אינה חלק מעבודתו של מהנדס המזון ואף מסלולי ההשכלה הנדרשים לעיסוקים אלה שונים בתכלית.
הנדסת מזון כוללת תחום רחב מאוד של פעילויות.
בין תחומי הידע והפעולות שלה:

עיצוב מכונות ותהליכים לייצור מזון
עיצוב ויישום של תהליכי אבטחת מזון ושימור מזון בייצור המזון
תהליכים ביוטכנולוגיים של ייצור מזון
בחירה ועיצוב של אריזת מזון
בקרת איכות על ייצור מזון
בריאות הציבור-מרכז פיקוח על המזון

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להנדסת מזון:
קצרמר מזון
מקצועות הקולינריה
הנדסה
מזון
בריאות הציבור