הפרדוקס הצרפתי


כל מה שרצית לדעת על הפרדוקס הצרפתי:
הפרדוקס הצרפתי הוא כינוי המתאר את הסתירה, לכאורה, בין התזונה והרגלי החיים בצרפת הנחשבים כגורמים למחלות לב, לבין מיעוט התמותה ממחלות לב שם לעומת ארצות אחרות.
בתזונה הצרפתית אוכל שומני מגוון, החל מבשר לסוגיו וכלה בגבינות – עתירי שומן וכולסטרול, שתיית 48 ליטר יין אדום בממוצע לאדם בשנה.
לפי נתוני ארגון המזון והחקלאות, הצרפתי הממוצע צורך מדי יום 108 גרם של שומן רווי שמקורו בבשר, בעוד שהאמריקאי הממוצע צורך רק 72 גרם של שומן כזה.
הצרפתי אוכל חמאה פי ארבעה יותר מהאמריקאי, הוא אוכל גבינה בכמות של 60% יותר מהאמריקאי, ופי שלושה יותר בשר חזיר, שהנו שומני ועתיר כולסטרול.
בנוסף לכך, מידת העישון והיעדר פעילות גופנית בצרפת אינם שונים באופן ניכר מהממוצע העולמי.
למרות כל זאת, אחוז התמותה כתוצאה ממחלות לב וממחלות כלי הדם בצרפת, בשנת 1999, אצל גברים בגילאים 35-74, היה 83 לכל 100,000.
זאת בניגוד לתמותה גדולה בהרבה, של 230 לכל 100,000 איש בארצות הברית.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להפרדוקס הצרפתי:
פרדוקסים
צרפת: בריאות ורפואה
צרפת: תרבות