השפעות בריאותיות של אכילת בשר


כל מה שרצית לדעת על השפעות בריאותיות של אכילת בשר:
בשר הוא מרכיב מרכזי בדיאטה מערבית מודרנית.
רוב סוגי הבשרים עשירים בחלבון ובחומצות אמינו, בשומן ובפרט בשומן רווי וכולסטרול.
כמו כן בשר עשיר בוויטמינים ומינרלים כגון ברזל, אבץ, וויטמינים מקבוצת ויטמין B.
בנוסף, בבשר כמות זעירה של פחמימות המאוחסנות כגליקוגן.
הברזל, המצוי בכמות גבוהה בבשר אדום ובשר עוף, מהווה מינרל חשוב לגוף.
הברזל נחלק לשני סוגים – haem הקיים רק במקור בשרי ו-non-haem הקיים גם במזון צמחי וגם במזון בשרי.
ברזל haem נספג טוב יותר בגוף, אך הוא קיים רק בשיעור של 40% במזון מהחי, המהווים כ-5% מהצריכה הממוצעת של ישראלי (צריכה מומלצת 8.
7 מ"ג לגבר או לאישה מעל גיל 50 ו- 14.
8 מ"ג לאישה עד גיל 50), כלומר, יותר מ-95% מהברזל בתזונה של ישראלי ממוצע הוא מסוג non-haem.
בשר מכיל כמויות גדולות של חלבון, ורוב סוגי הבשר מכילים את כל סוגי חומצות האמינו הדרושות לגוף כדי לפתח שרירים באופן תקין.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להשפעות בריאותיות של אכילת בשר:
בשר
תזונה