התפחה


כל מה שרצית לדעת על התפחה:
התפחה היא החדרת אוויר לבצק או בלילה על מנת שהמוצר המוגמר יהיה רך וקל.
חומרי התפחה המוספים לבצק מגיבים עם לחות, חום, חומצה או גורמים אחרים ויוצרים גז (לרוב פחמן דו-חמצני או אתנול) הנלכד כבועות בבצק.
כאשר מערבבים בצק או בלילה, העמילן שבקמח מתערבב עם המים שבבצק, כך שנוצר מארג (הנתמך לעתים גם על ידי חלבונים כגון גלוטן או סוכרים כגון פנטוז או xanthan gum) הנקרש ומתייצב; החורים שנוצרו על ידי בועות הגז נותרים בו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להתפחה:
חומרי התפחה