חומצת קינמון


כל מה שרצית לדעת על חומצת קינמון:
חומצת קינמון או חומצה צינמית (Cinnamic acid) היא חומצה אורגנית חלשה (pKa=4.
44) המופקת משמן קינמון.
זהו חומר גבישי לבן המסיס מעט במים.
החומר נוצר בצמח על ידי פעולת האנזים פנילאלנין אמוניה-ליאז (PAL phenylalanine ammonia-lyase) על פנילאלנין.
משמש כחומר טעם במזון ובתעשיית התרופות.
השימוש העיקרי הוא באסטרים הנדיפים (מתיל, אתיל או בנזיל) לבשמים.
האסטרים מקנים ניחוח של דבש או פרחים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לחומצת קינמון:
חומצות קרבוקסיליות