טורטייה


כל מה שרצית לדעת על טורטייה:
טורטייה (בספרדית: Tortilla) היא סוג של לחם עגול, דק ושטוח.
בצק הטורטיות עשוי תירס או קמח חיטה דקיק ואינו מכיל שמרים.
מקורה של הטורטייה במקסיקו ומרכז אמריקה, והיא נפוצה כיום גם בארצות הברית ובקנדה.
זהו מאכל מסורתי גם בקרב אינדיאנים מדרום-מערב ארצות הברית.
טורטיות נאפו במקסיקו עוד בטרם הגעת האירופאים לאמריקה, אך השם "טורטייה" ניתן להן על ידי הספרדים, בשל דמיונן לחביתות הטורטייה הספרדיות‏.
מקור השם "טורטייה" עצמו ב"טורטה" (torta), עוגה עגולה פשוטה‏.
מספר מאכלים מקסיקניים מבוססים על טורטייה עם מילוי, ולעתים שלב נוסף של אפייה או טיגון, ביניהם: בוריטו, טאקו, אנצ'ילדה, קסדייה וטוסטדה.
באזורים שונים בספרד קיים לחם דומה.
באזור הבאסקי של ספרד הוא מכונה "טלו" (talo), בצפון ספרד, למשל באסטוריאס, הוא מכונה "פריקסואלוס" (frixuelos) ובגליסיה – "פיואס" (filloas).
טורטייה שימשה כפריט מזון ברבות ממשימות מעבורות החלל של נאס"א מאז 1985‏‏, בשל יתרונותיה כמזון מתאים בתנאי אי כבידה ובהיותה לחם חסר פירורים, העלולים לפגוע במִכשור עדין.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לטורטייה:
לחם
המטבח המקסיקני