יין בארץ ישראל


כל מה שרצית לדעת על יין בארץ ישראל:
היין היווה חלק משמעותי במסגרת החקלאות במהלך ההיסטוריה של ארץ ישראל.
גידול הגפן וייצור יין התקיימו באזור כבר בתקופת הברונזה, הגפן היוותה חלק משבעת המינים המאפיינים את ארץ ישראל, ותושבי הארץ המשיכו לגדל אותה לאורך השנים.
ייצור היין תפס מקום מרכזי במיוחד בתקופת היישוב בארץ ישראל, במאה ה-19 וה-20.
היין מהווה ענף פעיל במדינת ישראל גם כיום, ושוק היין כולל יינות מיקבים ותיקים, יקבים מסחריים גדולים וקטנים ויקבי בוטיק.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ליין בארץ ישראל:
ויקיפדיה: שכתוב – היסטוריה
יין
יין בארץ ישראל
תעשיית מזון בישראל