יין קרח


כל מה שרצית לדעת על יין קרח:
יין קרח הוא סוג של יין קינוח המופק מענבים אשר קפאו בעודם על הגפן.
בתהליך קופאים המים הנמצאים בענב, בעוד הסוכרים ומוצקים מומסים אחרים אינם קופאים, ולכן לאחר סחיטת הפרי (בעודו קפוא) ניתן להפיק יין מרוכז ומתוק.
יין קרח מאופיין במתיקות מרעננת, המאוזנת בחמיצות גבוהה יחסית.
מפני שייצור יין קרח כרוך בעבודה מאומצת ולעתים אף מסוכנת, ומכיוון שכמויות קטנות יחסית מופקות מדי בציר, מחירו הוא לרוב יחסית גבוה.
קנדה וגרמניה הן יצרניות יין הקרח הגדולות בעולם.
כ-75% מיין הקרח הקנדי מיוצר במדינת אונטריו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ליין קרח:
סוגי יין