לאפה


כל מה שרצית לדעת על לאפה:
לאפה (ערבית: لفة) היא סוג לחם שטוח ודק כעין רדיד בצק עגול.
מקורה המדויק איננו ידוע בשל שכיחותה הרבה בקרב עמים רבים במזרח התיכון ודרום מזרח אסיה.
מרכיביה הם קמח ומים בלבד (עם קורטוב מלח).
היא נאפית בטאבון בחום גבוה ובאש גלויה.
במקומות אחרים בישראל יש המכנים אותה "פיתה עיראקית" או "פיתה דרוזית".
שמה הירושלמי של הלאפה הוא אֵשְׁתָנוּר או 'עֵישתנור' (ערבית: عيش تنور).
לשם שני מקורות: האחד קובע כי השם אֵשְׁתָנוּר מקורו בחום והאש העזים הבוקעים מתנור הטאבון שבמאפיות, והשני, המתבסס על פרוש השם הערבי 'עישתנור', שמשמעותו הפשוטה בעברית היא 'לחם תנור'.
הלאפה, בדומה לפיתה, משמשת לעטיפתם של מאכלים המוכנסים לתוכה, כדוגמת חומוס, פלאפל או שווארמה.
להבדיל מפיתה, הלאפה אינה בצורת כיס, אלא מניחים עליה את המאכל ומגלגלים אותה לשם עטיפתו.
מאכל שנהוג לעטוף דווקא בלאפה אך לא בפיתה הוא לבנה.
בנסיבות אלה, יש מסעדות מזרחיות בישראל המאפשרות לסועדים בהן לבחור בין לאפה לבין פיתה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללאפה:
קצרמר מזון
המטבח הים תיכוני
לחם