לביבה


כל מה שרצית לדעת על לביבה:
לביבה (ביידיש: לאַטקע, וברבים: לאַטקעס.
או כרעמז'ל, ברבים: כרעמזעלאך) היא מאכל מטוגן מירקות.
בגירסתו הבסיסית מכיל תפוחי אדמה טריים ומרוסקים או מבושלים ומעוכים המטוגנים בשמן רותח.
המאכל נפוץ בארצות מזרח ומרכז אירופה ומוגדר כמאכל הלאומי של בלארוס.
קיימות גם לביבות גזר, קישואים, מנגולד, בטטות, גבינה, תירס ותפוחי עץ.
עיסת הלביבות מורכבת ברובה מירקות, בתוספת ביצים, תבלינים ולפעמים פירורי לחם או קמח.
לביבות ירק הן לרוב מלוחות, אם כי קיימות גרסאות מתוקות בהן הן זרויות סוכר.
יש המגישים לביבות כשעליהן שמנת חמוצה או ריבה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללביבה:
לביבות
חנוכה
מאכלי פסח
מאכלים
המטבח היהודי
תפוח אדמה