לובסטר תרמידור


כל מה שרצית לדעת על לובסטר תרמידור:
לובסטר תרמידור (בצרפתית: Lobster Thermidor) הוא תבשיל מהמטבח הצרפתי המורכב מתערובת קרמית של בשר לובסטר מבושל, חלמון וקוניאק או ברנדי, ממולאים בתוך קליפת הלובסטר; ניתן להגישם עם גבינה שקליפתה הושחמה בתנור, בדרך-כלל גרוייר.
הרוטב חייב להכיל חרדל.
לובסטר תרמידור נוצר ב-1894 ב"מארי'ס" (Marie's), מסעדה צרפתית הסמוכה לתיאטרון קומדי פראנסז, לכבוד הצגת הבכורה של המחזה "תרמידור" פרי עטו של ויקטוריין סארדו.
המחזה קיבל את שמו מהחודש האחד-עשר בלוח השנה המהפכני בצרפת, שבמהלכו התרחשה הפיכת התשעה בתרמידור, שהדיחה מהשלטון את מקסימיליאן רובספייר ושמה קץ לשלטון הטרור.
היות שהכנת המנה כרוכה בהכנות ארוכות ויקרות, לובסטר תרמידור נחשב בדרך-כלל למתכון המוכן באירועים מיוחדים.
לובסטר תרמידור דומה ל"לובסטר ניוברג" (Lobster Newberg), שנוצר עשרים שנה קודם לכן בארצות הברית.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללובסטר תרמידור:
המטבח הצרפתי
מאכלי ים