לוקרו


כל מה שרצית לדעת על לוקרו:
הלוקרו (בספרדית locro – מקצ'ואה ruqru או lukru) הוא נזיד או מרק על בסיס דלעת, שעועית ותירס שמקובל לאורך רכס הרי האנדים מארגנטינה ועד לדרום קולומביה; דרך בוליביה, פרו ואקואדור.
מקורו של התבשיל פרהיסטורי – עוד קודם לאימפריית האינקה שימש את העמים והשבטים באזור שתזונתם התבססה על תירס, קטניות ותפוחי אדמה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללוקרו:
המטבח הארגנטינאי
המטבח הפרואני
אמריקה הלטינית: מטבחים
נזיד