לנגוש


כל מה שרצית לדעת על לנגוש:
לנגוש (מבוטא: lahn-gosh) הוא מאכל הונגרי מסורתי.
עיגול בצק שטוח, העשוי על בסיס קמח תפוחי אדמה, מטוגן בשמן עמוק.
מוגש בדרך כלל עם ממרח שום, שמנת חמוצה או גבינה מגוררת, ונמכר בעיקר בדוכני רחוב.
שמו של המאכל מורכב מהמילה ההונגרית "לאנג" שפירושה "להבה", מכיוון שבעבר היה נאפה בתנורי לבנים, בסמוך ללהבות האש, ואז היה מקובל כתחליף ללחם בארוחות בוקר.
חומרים:1 ק"ג קמח50 גרם שמרים1 כף סוכר1 כפית מלח3 כוסות מים פושרים שמן לטיגון עמוקאופן הכנה:1.
להניח בקערה את השמרים עם חצי כוס מים פושרים וכף סוכר ולערבב.
להניח בצד לתסיסה.
2.
במערבל ללוש יחד את הקמח, מלח ואת עיסת השמרים שתססה.
3.
להוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש4.
לכסות במגבת ולהמתין עד להתפחה ולהכפלת הנפח.
5.
לקרוץ מהבצק עיגולים ולהניח בתבנית משומנת.
ממתינים להתפחה נוספת של כ-15 דקות.
6.
לשמן את כפות הידיים וליצור מכל עיגול בצק עיגול שטוח בצורה לא סימטרית7.
מחממים שמן עמוק ומטגנים משני הצדדים בכל פעם עיגול בצק עד להזהבה (טיגון מהיר וקצר)8.
להגיש עם שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגורדת, או דבש ושמנתנלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללנגוש:
המטבח ההונגרי