מועצת העלייה


כל מה שרצית לדעת על מועצת העלייה:
בממלכה המאוחדת, מועצת העלייה (אנגלית: Accession Council) היא גוף טקסי המתאסף בארמון סנט ג'יימס לאחר מות המונרך המכהן, על מנת להכריז באופן רשמי על עלייתו של יורש העצר למלוכה, ולשמוע מהמונרך החדש שבועה דתית.
אולם, להכרזה זו אין כוח חוקתי כלשהו, מאחר שירושת הכתר הבריטי מתבצעת באופן אוטומטי לפי תנאי חוק ההסדר 1701.
הכרזת המועצה על עלייה, המאשרת את שמו של היורש, נחתמת על ידי כל היועצים המלכותיים הנוכחים בטקס.
באופן מסורתי מוקראת ההכרזה במספר מקומות מסורתיים בלונדון, באדינבורו, בווינדזור, וביורק.
הוא מוקראת גם במקום המרכזי של כל עיירה או כפר.
ניסוח ההכרזה השתנה במשך השנים; לדוגמה, עם עלייתו למלוכה של ג'ורג' השישי נוסחה ההכרזה מחדש מאחר שאדוארד השמיני ויתר על כסאו ולא מת.
דוגמה נוספת היא הוספת התואר "קיסר הודו" בסוף רשימת התארים, עד שזה בוטל על ידי ג'ורג' השישי.
הריבון החדש, שבדרך כלל נוכח בטקס, נשבע שבועה לשמור ולהגן על הכנסייה של סקוטלנד.
אליזבת השנייה שהתה בקניה כשעלתה למלוכה, ומועצת העלייה נאלצה להיפגש פעמיים, הראשונה עבור ההכרזה והשנייה עבור שמיעת השבועה מהמלכה החדשה.
הריבון החדש חייב להישבע בנוגע לכנסייה האנגליקנית, אך דבר זה נעשה בנוכחות הפרלמנט הבריטי בישיבת הפתיחה שלאחר עלייתו למלוכה.
נוסח השבועה הוא "אני, [שם המונרך], נשבע בחגיגיות ובכנות בנוכחות האל, מצהיר, מעיד ומכריז כי אני פרוטסטנטי מאמין, וכי אני, לפי הכוונה האמיתית של החקיקה המבטיחה את הירושה הפרוטסטנטית לכס המלוכה של ממלכתי, אקיים ואשמור על חוקים אלה כמיטב יכולתי".
נוסח זה, שנאמר לראשונה על ידי ג'ורג' החמישי ב-1910, הוא גרסה מודרנית של השבועה שנאמרה על ידי כל מונרך מאז ימי ויליאם השלישי ומרי השנייה ב-1689 עד ימי אדוארד השביעי ב-1901, שנחשבה כיותר מדי אנטי קתולית במונחים של ראשית המאה ה-20.
בעוד שהקריאה "המלך מת, יחי המלך!" נחשבת בדרך כלל לחלק מהטקסט הרשמי של הכרזת העלייה המוקראת בעקבות החלטת המועצה על זהות היורש הראוי לכתר, היא למעשה רק מסורת הנהוגה לאחר הקראת ההכרזה בקול רם בכפרים ובעיירות רבים, ונועדה לסמל את העיקרון שלפיו הממלכה המאוחדת לעולם לא תהיה ללא מונרך.
המועצה מורכבת מיועצים מלכותיים, חברי בית הלורדים, הלורד ראש העיר של לונדון, בית המשפט האלדרמני של הסיטי של לונדון והנציבים העליונים של חלק ממדינות חבר העמים הבריטי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למועצת העלייה:
המלוכה הבריטית