מחית תפוחי אדמה


כל מה שרצית לדעת על מחית תפוחי אדמה:
מחית תפוחי אדמה המוכרת גם בשם פירה (מצרפתית: Purée, מחית) היא אחת הדרכים הנפוצות ביותר להגשת תפוחי אדמה ומקובלת כתוספת למנות בשריות.
מחית תפוחי אדמה מופקת ממעיכת תפוחי אדמה מבושלים בלי קליפתם.
לעתים מוספים למחית תפוחי אדמה מרכיבים אחרים, כמו חלב, שמנת, חמאה, שמן צמחי, שום, גבינה, קוביות קותל חזיר או שמנת חמוצה.
באחת מגרסאות המטבח הצרפתי למאכל, מוסף חלמון לתערובת, והיא מועברת דרך כף מיוחדת בעלת חורים, אשר יוצרת מעין "סרטים".
בנוסף להגשת מחית תפוחי אדמה כמנה בפני עצמה, היא משמשת גם כחומר גלם למאכלים אחרים.
בישראל יש המכינים לביבות ממחית (בשונה מלביבות המוכנות מתפוח אדמה חי מגורר).
בסיס הניוקי האיטלקיים הוא מחית תפוחי אדמה.
במטבח האוסטרי והבווארי מקובל ממרח המכונה "גבינת תפוחי אדמה" (בגרמנית: "Kartoffelkäse"), העשוי ממחית תפוחי אדמה, בצל מרוכך ושמנת חמוצה המעובדים לכדי ממרח.
למאכל זה מוסיפים לעתים כמון, בצל, עירית, פטרוזיליה וכדומה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למחית תפוחי אדמה:
תפוח אדמה
המטבח הצרפתי
המטבח האוסטרי
המטבח האירי
המטבח הגרמני
המטבח האמריקאי
המטבח הבריטי
המטבח האוסטרלי
המטבח הניו זילנדי