כל מה שרצית לדעת על מכונת קפה:
מכונת קפה היא מכשיר המייצר קפה אספרסו באמצעות העברת מים חמים בלחץ דרך קפה טחון.
ישנן מכונות קפה המבצעות פעולות נוספות הקשורות בהכנת קפה – טחינת פולי קפה קלויים והקצפת חלב באמצעות קיטור.
מפעיל מכונת קפה מקצועי נקרא בריסטה.
מכונות הקפה הראשונות יוצרו בראשית המאה ה-20.
בתקופה זו התחרו בענף זה מספר מצומצם של יצרנים.
הפרמטר התחרותי המרכזי היה כמות כוסות הקפה אותן ניתן להפיק בזמן נתון.
חברת ויקטוריה החזיקה בשיא של 130 כוסות בשעה.
כיום נמצאות מכונות קפה בשימוש ביתי ומסחרי.
קיימות מכונות מקצועיות לשימוש בבתי קפה ובמסעדות, ומכונות אוטומטיות לשירות עצמי במקומות ציבוריים או במפעלים.
מחירן של מכונות קפה נע בין מאות שקלים למכונות קפה פשוטות ולא ממותגות, ועד לאלפי שקלים למכונות איכותיות של החברות המובילות בתחום.
טעם הקפה ואיכותו מושפעים ממספר גורמים: המים שמשתמשים בהם, טריות הקפה, סוג הפולים ואופן קלייתם, עובי טחינת הפולים אשר מוסיף לארומה ולחץ המים אותו מספקת המכונה.
פרמטרים מבדלים בין מכונות קפה שונות הם לחץ המים המסופק ותפוקת כוסות הקפה בשעה.
לחץ מכונת הקפה נמדד ב-בר.
לחץ טוב עבור מכונת קפה נחשב בין 10 ל-18 בר.