מלאכת מבשל


כל מה שרצית לדעת על מלאכת מבשל:
מְלֶאכֶת הָאוֹפֶה (נקראת גם מְלֶאכֶת הַמְּבַשֵּל) היא אחת מל"ט המלאכות האסורות בשבת וביום הכיפורים על פי ההלכה היהודית.
מלאכה זו כוללת את כל פעולות הכנת מזון חי לאכילה על ידי חימום, כדוגמת בישול, אפייה, צלייה, וטיגון.
בנוסף כוללת מלאכה זו גם ריכוך או הקשיית חומרים באמצעות חום, ללא קשר למזון, כגון המסת שעווה.
מדברי חכמים כוללת מלאכה זו גם אופנים שונים של חימום מחודש של מזון מבושל.
למלאכה זו ישנה חשיבות מעשית רבה, בשל עיסוקה בפעולות להכנת מזון מבושל או חימומו מחדש בשבת.
ככל אבות המלאכה בשבת, העושה מלאכה זו בשבת במזיד חייב כרת ובפני עדים ובהתראה מתחייב סקילה, והעושה מלאכה זו בשוגג מתחייב בקרבן חטאת.
מלאכה זו מותרת ביום טוב מדין מלאכת אוכל נפש.
מלאכה זו עוסקת בעיקרה בבישול או חימום מחודש של מזון בתוך השבת, ואינה נוגעת להשהיית מזון מבושל על גבי מקור חום מלפני כניסת שבת, דבר הנקרא השהיה, או כיסויו במבודד על מנת למנוע את איבוד חומו, דבר הנקרא הטמנה, אולם היא קשורה באופן מסוים להחזרת כלי עם מזון מבושל על גבי מקור חום לאחר שהוסר ממנו לזמן קצר, דבר הנקרא חזרה.
כמו כן מלאכה זו אינה נוגעת לעצם הדלקת אש, שהיא מלאכת מבעיר.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למלאכת מבשל:
ל"ט מלאכות שבת
בישול בשבת