מלטודקסטרין


כל מה שרצית לדעת על מלטודקסטרין:
מלטודקסטרין (באנגלית: Maltodextrin) הוא רב-סוכר המופק על ידי הידרוליזה של עמילן ומשמש כתוסף מזון שכיח במזון מעובד.
התוצר משמש לרוב כממתיק מלאכותי.
מתיקותו משתנה בהתאם להפקתו.
הדרך הנפוצה ביותר להפקתו היא מהידרוליזה של עמילן חיטה או תירס.
מלטודקסטרין מורכב משרשראות דקסטרוז (D-גלוקוז) המכילות עד 17 יחידות גלוקוז הקשורות בקשר גליקוזידי.
יחס הדקסטרוז נע בין 3 ל-20.
ככל שערך הדקסטרוז עולה, כך עולה מתיקות ומסיסות התוצר.
מלטודקסטרין מופק מהידרוליזה של כל מוצר המכיל עמילן כגון: חיטה, תירס, תפו"א.
החומר המופק הוא אבקה היגרוסקופית לבנה העוברת תהליך ייבוש בריסוס.
מלטודקסטרין עשוי לגרור תופעות לוואי אצל אנשים בעלי אלרגיות למוצרי המזון שמהם מפיקים מלטודקסטרין, לדוגמה חולי צליאק עשויים לפתח אלרגיה למלטודקסטרין המופק מחיטה.
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למלטודקסטרין:
תוספי מזון
סוכרים
ממתיקים