ממרח זיתים


כל מה שרצית לדעת על ממרח זיתים:
ממרח זיתים או טפנד הוא ממרח העשוי זיתים.
הממרח לרוב ירוק (כאשר הוא עשוי מזיתים ירוקים) או שחור (מזיתים שחורים), אך קיימים גוונים נוספים בהתאם לסוג הזית ממנו עובד.
לרוב מרקמו חלק וטעמו כטעם הזית הכבוש – חמצמץ וחזק.
כמו כן הממרח מכיל כמות גדולה של שמן זית המהווה את רובו של הממרח.
הטפנד היה נפוץ עוד בתקופת האימפריה העות'מאנית, בעיקר בקרב ארמון המלוכה של האימפריה בתבשילי הדגים – ובמיוחד בדגים המעושנים, והיה מסווג כממרח לעשירי הממלכה באשר הם.
בתקופות מאוחרות יותר נכלל הטפנד, בצורה שונה, ברוב מרכיבי המאכלים הפופולריים שבהם כיכב שמן הזית – אז נהגו פשוט לרסק את הזיתים (ירוקים ושחורים יחדיו) לתוך צנצנת מלאה בשמן זית.
בהמשך נהגו לכתוש את הזיתים שרוסקו בצורה אינטנסיבית יותר, לאחסן בצנצנות – ולמכור בשווקים.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.
מקור: https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=ממרח_זיתים&oldid=15249440קטגוריות: קצרמר מזוןממרחיםהזיתקטגוריה מוסתרת: קצרמר – כל הערכים
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לממרח זיתים:
קצרמר מזון
ממרחים
הזית