מסקרפונה


כל מה שרצית לדעת על מסקרפונה:
מסקרפונה (באיטלקית: Mascarpone) היא סוג של גבינת שמנת אשר מקורה באיטליה, המיוצרת משילוב של שמנת ולעתים גם חובצה.
לאחר תהליך דנטורציה קצר, מבודדים מוצקי השמנת ממי הגבינה על ידי שימוש בחומצה טרטרית.
המוצקים נאספים לגבן אחיד מבלי ליישנה.
אחוז השומן בה גבוה מאוד ויכול להגיע ל50%.
אופן ייצור המסקרפונה שונה ממפעל למפעל.
את הגבינה מכינים משמנת וחומצה טרטרית, אך לפעמים בגרסאות מהירות או ביתיות משתמשים במלח לימון (חומצה ציטרית) או מיץ לימון, למרות שלגרסאות אלו יש מרקם וטעם שונה עם חיי מדף מאד קצרים.
הגבינה נמצאת בשימוש בשפע מנות שמקורן בחבל לומברדיה שבצפון איטליה.
ניתן למצוא את הגבינה במנות כגון לזניה וטירמיסו, ולעתים ניתן להשתמש בגבינה על מנת להעשיר תבשילי ריזוטו במקום להשתמש בחמאה.
באופן מסורתי, לשם ייצור המסקרפונה משתמשים בחלב פרה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למסקרפונה:
גבינות איטלקיות