מעבד מזון


כל מה שרצית לדעת על מעבד מזון:
מעבד מזון הוא מכשיר מטבח המשמש לפעולות חוזרות ונישנות בתהליך הכנת המזון.
כיום משתמשים במונח, ברוב המקרים, לתיאור מכשיר חשמלי, אולם בנמצא גם מכשירים ידניים הנקראים בשם זה.
מעבדי מזון דומים במידה רבה לבלנדרים.
ההבדל המרכזי הוא שבמעבדי מזון מותקנים סכינים ודיסקים הניתנים להחלפה במקום להב קבוע.
בנוסף, הקערות שלהם רחבות ונמוכות יותר, בצורה המתאימה יותר לעיבוד מזון מוצק או מוצק למחצה.
בדרך כלל אין צורך להוסיף הרבה נוזלים בהפעלת המעבד, בניגוד לבלנדר, הדורש כמות מסוימת של נוזלים כדי לעבד את חלקי המזון סביב להביו.
מעבד מזון מאפשר את הפעולות הבאות:

חיתוך וקיצוץ ירקות.
טחינת מזונות כגון אגוזים, תבלינים, בשר או פירות יבשים.
גירור גבינה או ירקות.
הכנת מחית.
הכנה ולישה של בצקים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למעבד מזון:
מכשירי מטבח